Meillä sinut tunnetaan

TEKSTI | Kati Komulainen
Artikkelin pysyvä osoite http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2023031531901

Yhteishaku on taas alkanut. Monessa perheessä vanhemmat jännittävät ja jopa tuskailevat ja kyselevät nuorelta varovasti, että mihinkähän olet hakemassa. Tulostinaikaan ei tainnut olla yksi tai kaksi perhettä, jossa yhteishakupaperit ujutettiin vaivihkaa nuoren huoneeseen. Toki meillä on aina nuoria, joilla asia on jo vuosia ollut selvä.

Miksi opiskelisin itse Vaasan ammattikorkeakoulussa?

Yksi arvoistamme on sympaattisuus. Ja se näkyy ja tuntuu kaikkialla. Meillä jokainen opiskelija on ihminen, jolla on nimi. Meillä sinut tunnetaan.

Jokainen opiskelija saa oman ryhmäohjaajan. Hänen kanssaan käydään säännöllisesti kehityskeskustelut ja ryhmäohjaaja tukee ja valmentaa sinua koko opintojesi ajan. Sen lisäksi jokaisessa yksikössä on opintojen ohjaaja, joka auttaa haastavampien tilanteiden selvittämisessä, jos vaikka pidät taukoa opinnoistasi. Elämässä tapahtuu kaikenlaista. Meillä on AMK-kuraattori, ura- ja rekrytointiasiantuntija ja Talent Coach, jotka ovat vain sinua varten. Muitakin hyvinvointipalveluita on hyvin saatavilla ja YTHS sijaitsee kampusalueellamme.

Pääset meillä opiskellessasi rakentamaan kestävää tulevaisuutta. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana kaikessa tekemisessämme ja olemme vastuullinen toimija. Saat osallistua meillä vihreän siirtymän rakentamiseen todella ytimestä käsin. Vaasan alue ja Pohjanmaa tekevät nyt huomattavaa työtä esimerkiksi tuulivoiman ja vetyteemojen ympärillä akkuteollisuutta ja sähkönvarastointia unohtamatta.

Vaasan seudun yritykset ovat keskeisiä kumppaneitamme. Wärtsilä, ABB, Danfoss, VEO ja Hitachi esimerkiksi ovat meidän jokapäiväisiä kumppaneitamme. He myös työllistävät meiltä valmistuvia opiskelijoita. Vaasan energiaklusterissa on yli 160 yritystä, joten työ- ja harjoittelupaikoista ei ole pulaa. Toisaalta laaja hyvinvointialue tarjoaa upeat harjoittelu- ja työskentelymahdollisuudet.

Asuminen Vaasassa on kohtuuhintaista. Tarjontaa on hyvin ja joka paikkaan pääsee kävellen. Kampusalueellamme Palosaarella toimivat myös Novia ja Vaasan yliopisto, joiden kanssa meillä on esimerkiksi yhteinen tiedekirjasto. Vaasassa on korkeakouluopiskelijoita yli 13 000 kuudessa korkeakoulussa. Näiden kuuden korkeakoulun tarjonta on myös käytettävissäsi.

Ja se mikä eniten hakijoita usein mietityttää. Me työskentelemme suomeksi ja englanniksi. Ruotsin kielen opit kyllä kaupungilla, ruotsia ei siis tarvitse osata puhua opiskellakseen meillä ja asuakseen Vaasassa. Virkamiesruotsin verran kaikki kyllä oppivat! Sen sijaan tulet meillä osaksi monikulttuurista yhteisöä, jossa on ihmisiä neljästäkymmenestä eri maasta. Myös henkilökuntaa on useista eri maista.

Ole rohkea ja valitse Vaasan ammattikorkeakoulu!

Aiheeseen liittyvää